Açık Olduğum Freelance İşler

Ben dünyadan bihaber bir çocuğum;
Kayıp zıpzıplarımı arıyorum.
Cahit Sıtkı 

Merhaba. Eğer aşağıdaki listedekine benzer edimlere ihtiyacınız varsa, işin kapsamı, zaman-mekânsal şartlar, ödemeler ve diğer detaylar için lütfen benimle iletişime geçin ve çekinmeden ayrıntılı özgeçmiş/portfolyo isteyin. Önemli kısım: Ankara'da yaşıyorum ve hâlihazırda mesai saatlerine bağlı biçimde ofisten çalışıyorum. Olası teklifler mesai saatleri dışında, hafta sonları yapabileceğim şeylerse değerlendirebilirim. Gölge yazarlık nevi işler teklif etmeyiniz, ödevleriniz, tezleriniz ve adınızı üstüne yazacağınız her işle bizzat ilgilenmeniz daha iyi olur. İstediğiniz dostça bir yardımdan ibaret değilse aklınızda bir bütçeniz de olsun. İletişim için Twitter doğrudan mesajı kullanabilirsiniz, herkese açıktır.

Surnâme-yi Vehbî'den ayrıntı, 1720'ler, Nakkaş İbrahim, Topkapı Sarayı Müzesi Kütüphanesi.

Senaryo yazımı: Bir ekiple pek de acelesi olmayan heyecan verici bir film senaryosu üzerinde çalışıyorsanız, tarihsel veya modern zaman öyküleri için bir mesai arkadaşına gereksiniminiz varsa sizinle çalışmaktan zevk duyarım. Ankara dışındaysanız ve çevrimiçi görüşme metodu size uygun değilse iş bana da uygun olmayabilir. Bu konuda birkaç büyük bütçeli yapımda kısa süreli yardımcı senaristlik tecrübelerim oldu.

Reklam metni yazımı: Şirketiniz için etkileyici bir reklam metni ya da senaryosu arıyorsanız sizin için ideal olanı çıkarmaya yardımcı olabilirim. Yaratıcı yazarlık ve reklam yazarlığı alanında birkaç tecrübe edindim.

Video oyun yazımı: Dürüst olayım bu alanda pek tecrübem yok, bilgi düzeyinde bir birikim edinebildim henüz. Ama fırsat olsa ilk yapmak isteyeceğim iş olurdu. Hikâyeyi seyirciye deneyimletmekte sinemadan bile sihirlidir diyebilirim video oyunları için, hatta seyirciye deneyimletmek dediğimizde onu hikâyenin bir parçası kılıyoruz ve artık seyirci dememeliyiz, değil mi? İnandığınız bir projeniz varsa hikâye/senaryo için düşünmeden kapımı çalabilirsiniz.

Editörlük: Bu iş kollara ayrılıyor malum. Kitap, dergi, medya editörlüğü vs. Her biri ayrı sabır işi. Üç şekilde de az-çok tecrübem oldu. Ancak gerçekten heyecan verici işler için -özellikle yaratıcı proje editörlüğü- girebileceğim zorlu bir alan. 

Medya içeriği danışmanı: Bir sinema filmi, çevrimiçi platform/televizyon dizisi, belgesel veya video oyunu üretmenin eşiğindeyseniz kapıyı sizin için aralamama müsaade edin. Birçok medya içeriğinin üretilmesi konusunda kafa yordum, yöneticilerle çalıştım ve kısa da olsa senaryo yazımı, mekân inceleme, tarihsel kaynaklardan hikâye devşirme vb. tecrübelerim oldu. Burada özellikle tarih içerikli işlerde üst düzeyde yardımım dokunabilir. Sizin için gerekli olan bilgiyi kütüphaneden çıkarır, kullanışlı hâle getiririm.

Afiş, poster, kapak tasarımı: Yapay zekâ çizer uygulamalarıyla telif hakları size ait olacak benzersiz bir konsept çalışabilirim. Telifsiz tarihsel görseller üzerinde photoshop ile de orta-üst düzey bir iş çıkarabilirim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falnâme: Osmanlı Usûlü Minyatürlü Falınız

Osmanlı Usûlü Burcunuz ve Mesleğiniz

Akbaba Cumhuriyet'i Selamlıyor